Με αφορμή δημοσιεύματα που έχουν έρθει στο φως της επικαιρότητας σχετικά με την πρόθεση της ΕΠΟ περί οριστικής διακοπής των τοπικών πρωταθλημάτων, το Δ.Σ. του Α.Ο.  Τριγλίας  Ραφήνας  ανακοινώνει την σφοδρή αντίδραση του στην πιθανότητα αυτή και δηλώνει ότι επιθυμεί οι αθλητικές αρχές της χώρας να επανεξετάσουν την στάση τους και να δώσουν μία δίκαιη και αθλητική λύση.

Είναι πραγματικά πρωτοφανές ότι ενώ σε άλλες χώρες της Ευρώπης δεν διακόπηκαν ούτε τα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, ούτε οι προπονήσεις των ακαδημιών, παρά μόνο σε μικρές χρονικές στιγμές,  η χώρα μας να βιαιοπραγεί  εναντίον του ερασιτεχνικού αθλητισμού, ο οποίος είναι ο βασικός πυλώνας του ποδοσφαίρου και ο αιμοδότης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Και για να προλάβουμε κάποιους που θα  μας κατηγορήσουν ότι υποστηρίζουμε την επανέναρξη του τοπικού ποδοσφαίρου επειδή μέχρι την διακοπή του η ομάδα μας ήταν πρώτη στην βαθμολογία και αήττητη, τους απαντάμε πολύ απλά ότι ανεξαρτήτως βαθμολογικής θέσης ή κατηγορίας στην οποία θα αγωνιζόμασταν, το ίδιο ακριβώς πράγμα θα υποστηρίζαμε, σεβόμενοι και τιμώντας την 90χρονη ιστορία του συλλόγου μας.
 
Στην ανακοίνωση μας αυτή ευελπιστούμε να βρούμε συμπαραστάτες τόσο σωματεία, όσο και Ενώσεις που έχουν απηυδήσει  από την τοξικότητα που έχει σκορπιστεί  σε όλη την ελληνική κοινωνία με το παρατεταμένο κλείσιμο των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, μην επιτρέποντας στη νεολαία της χώρας μας και στα τοπικά ερασιτεχνικά σωματεία να λειτουργήσουν και να πράξουν αυτό για το οποίο είναι προορισμένα. Δηλαδή αθλητισμό, ήθος και πολιτισμό.